Tongerse student creëert de podcast de ‘Tongerse Trots’ op Spotify

De podcast ‘Tongerse Trots’ is gepubliceerd op Spotify die door Tongenaar Alexander Ghysens is ingesproken.

De podcast richt zich op een iconisch monument van de stad Tongeren, namelijk Ambiorix. Daarvan wordt vaak onthouden dat hij de koning was van de Eburonen en dat hij het leger van de Romein Julius Caesar flink op zijn donder had gegeven.

Ambiorix is tegenwoordig hét boegbeeld van Tongeren, zijn standbeeld waakt al 155 jaar over de Tongerse markt en we vinden zijn naam terug in verschillende bedrijven die zich met de dappere Galliër willen associëren. Op een spannende en beknopte manier is de verteller erin geslaagd om het verhaal van Ambiorix opnieuw tot leven te wekken. Ook wordt er besproken waarom de trots van Tongeren zo belangrijk is voor de eerste stad van België en hoe het standbeeld een succesvolle trekpleister is geworden.  

Alexander creëerde de podcast in teken van een schoolproject om zijn verkorte bachelor in geschiedenis te behalen aan de KU Leuven. Het doel van het project was om een minder bekende boodschap over Ambiorix met een breed publiek te delen. Die boodschap is al bij veel luisteraars aangekomen, want de podcast kende een succesvolle openingsweek. Wie de podcast nog niet heeft beluisterd, kan via de zoekfunctie van het streamingplatform Spotify ‘Tongerse Trots’ ingeven en vervolgens een knus plaatsje zoeken om terug in de tijd te reizen. Zeker een aanrader voor wie meer te weten wil komen over Ambiorix, Tongeren of geschiedenis in het algemeen.