Ook tijdens sportkamp staat STIP-IT centraal in Tongeren

Deze week was het de week van STIP-IT “Samen tegen pesten“. Ook de sportdienst van de stad Tongeren droeg haar steentje bij aan dit mooie initiatief en verlengt de STIP-IT week tijdens sportkamp.

Patrick Dewael, burgemeester: “Het is belangrijk dat iedereen zich goed voelt ook tijdens het sporten. Pesten op het sportterrein, in je sportclub, op een sportkamp kan absoluut niet. We moeten respect hebben voor mekaar! Pesten kan vreselijke gevolgen hebben, niet alleen nu maar ook later.”

 “Volgende week nemen heel wat kinderen weer deel aan onze sportkampen. Het is belangrijk dat zij zich hier goed voelen en graag komen sporten. Daarom trekken we de week van STIP-IT door en vragen we iedereen om 4 stippen op zijn of haar hand te zetten. Op deze manier tonen we dat Pesten tijdens onze sportkampen absoluut niet kan!”, zegt Patrick Jans, schepen van Sport.

Betekenis van de stippen:

Stip  1: ik vind pesten niet oké en zal er nooit aan meedoen

Stip 2: Ik praat erover als pesten mij verdrietig maakt

Stip 3: ik sluit niemand uit, voor mij hoort iedereen erbij

Stip 4: ik zal altijd proberen op te komen voor iemand die gepest wordt

Samen met Sport Vlaanderen en het Centrum Ethiek heeft de Tongerse sportdienst een Doeboek aangekocht met als titel  “Time- out tegen Pesten “.  Het boek bevat verschillende activiteiten  en nuttige tips om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed voelt in wat hij/zij doet.

“Volgende week geven we dit doeboek een centrale plaats tijdens het kamp. Het is de bedoeling dat de kinderen allerlei opdrachten uit het boek samen tot een goed einde brengen. Samenwerken en met een glimlach naar het kamp komen staan die week centraal,” besluit Patrick Jans.