Uitreiking prijs autospeurtocht Hartelijk Haspengouw

De toeristische diensten van de steden Bilzen, Borgloon, Sint-Truiden en Tongeren sloegen eind vorig jaar de handen in elkaar en lanceerden een boeiende autospeurtocht door Haspengouw. Bezoekers die de autospeurtocht ondernemen, maken elke maand kans op een leuke prijs. De stad Tongeren mag de winnaar van februari in de bloemetjes zetten.
Schepen van Toerisme, An Christiaens, overhandigde met veel plezier een goedgevulde streekproductenmand met lekkernijen uit Haspengouw aan Goedele Aerts. Goedele nam afgelopen maand deel aan de autospeurtocht ‘Hartelijk Haspengouw’. Sinds november 2021 kunnen bezoekers de regio Haspengouw vanuit hun wagen origineel beleven. De autospeurtocht ‘Hartelijk Haspengouw’ loodst je namelijk voorbij de best bewaarde geheimen en verborgen plekjes van de Haspengouwse fruitstreek. Je kan kiezen uit twee verschillende afstanden (50 km en 80 km) en vier verschillende vertrekpunten. Wie de vragen van deze speurtocht oplost, maakt elke maand kans op een heerlijke streekproductenmand.
Schepen van Toerisme, An Christiaens: “Toerisme Tongeren mocht heel wat toffe reacties van de deelnemers aan deze autospeurtocht ontvangen. Bezoekers vinden het een origineel initiatief en worden uitgenodigd om over stadsgrenzen heen te kijken. Het is een activiteit voor jong en oud, dé uitgelezen tip voor families of groepjes vrienden en bovendien een ‘all weather activiteit’. Gezien het succes, verlengen we deze autospeurtocht graag tot 31 oktober 2022.” Burgemeester, Patrick Dewael: “De speurtocht zet de verborgen rijkdommen en inspirerende plekken van Haspengouw in de kijker. Tongeren en de omliggende gemeenten staan bekend omwille van hun landelijk karakter. Prachtige landschappen nodigen uit om even te stoppen en te genieten van rust, stilte en vooral de ruimte die onze streek te bieden heeft. We delen samen een rijke cultuur en geschiedenis. Een intrigerend compromis tussen natuur en cultuur is wat deze roadtrip zo uniek maakt.”