Woonzo wordt 100 jaar

Op 3 juli 2022 wordt Woonzo 100 jaar!
De geschiedenis van de maatschappij start in 1922. Kort na WO1 werd TONGERSHUIS opgericht met als doel goedkope woningen te verhuren aan minder bedeelde burgers en kroostrijke gezinnen in Tongeren.
Vanaf het einde van de jaren ’70 werd het werkgebied uitgebreid naar de gemeenten Borgloon, Riemst, Heers en Voeren.
Op 30 september 2011 werd de naam van de maatschappij gewijzigd naar ‘GEWESTELIJKE SOCIALE HUISVESTINGSMAATSCHAPPIJ WOONZO’.
Deze naam verwijst naar de 3 basisconcepten: de ZO (zuidoost)-regio, het gewoon ‘ZO’ woongevoel en de ‘ZORG’ waarde.
Vandaag verhuurt Woonzo ±1.250 panden en staan er ±1.100 kandidaten op de wachtlijst. Een team van 16 medewerkers is dagelijks in de weer om de huurders en kandidaten zo goed mogelijk bij te staan en het motto ‘uw thuis, onze zorg’ waar te maken.
Binnen de sociale huisvestingsector staan er heel wat veranderingen op stapel. Zo zal Woonzo in de toekomst een nieuwe woonmaatschappij vormen met al de andere Limburgse sociale woonactoren. Toch wil Woonzo haar 100ste verjaardag niet onopgemerkt voorbij laten gaan: deze bijzondere verjaardag zal gevierd worden door diverse activiteiten en initiatieven gedurende het jaar 2022.
Op woensdag 9 maart werd de aftrap van het feestjaar gegeven.
Tijdens een informele samenkomst met 10 langst hurende (en dus ook oudste) bewoners werden herinneringen opgehaald en ervaringen gedeeld. Verslag van deze heel gezellige middag zal opgenomen worden in de eerstvolgende editie van de Woonzo krant.
Het hoogtepunt van de middag was het aansnijden van de ‘Woonzo verjaardagstaart’ door de oudste aanwezige bewoner, de 92-jarige Jeanne Maqoye uit Borgloon en directeur Inge Gaublomme.