Toerisme Tongeren zet ‘Culinair Tongeren’ ook in 2022 op het menu!

In 2017 bracht de stad Tongeren voor het eerst de culinaire pocketgids  ‘Foodies Tongeren’ uit. De vele gezellige restaurants en culinaire hotspots die Tongeren rijk is werden gebundeld in een handige gids. Het boekje viel in de smaak bij Tongenaren en toeristen.  Gezien het succes kent de publicatie zo’n vijftal jaar later al een derde (!) uitgave. De vernieuwde Foodies Tongeren-gids onderging een opfrissing en is een niet te missen publicatie voor eenieder die graag zijn tanden in een stukje Tongeren wil zetten. De smakelijke gids krijgt ook een digitaal verlengstuk: voortaan zullen alle Tongerse adresjes op een handige, digitale kaart terug te vinden zijn.

 

gratis exemplaar kan je afhalen bij Toerisme Tongeren.

Patrick Dewael – Burgemeester: “In een stad waar de liefde door de maag gaat is het belangrijk om culinaire ambassadeurs te ondersteunen. De Stad Tongeren wenst dit te blijven doen via het platform Foodies Tongeren. Tongeren is namelijk een verhaal van getalenteerde chefs, van gezellige cafébazen en van gepassioneerde streekproducenten. Van vakmensen die de traditie eren, respect hebben voor ambacht en streven naar innovatie. Of het nu gaat om topgastronomie, bistronomie, een eetcafé of een frituur. De gastvrije houding van de Tongerse ondernemers is hetgeen waarvoor gasten terugkomen.”

 

“Er bestaat inderdaad geen twijfel, dat we terecht fier mogen zijn op onze culinaire smaakmakers. Dat bewezen tal van Tongerse horeca-uitbaters tijdens de coronacrisis. Ondanks de zware periode hebben velen van hen niet opgegeven en inventief gereageerd. Maar ook de jaarlijkse vertegenwoordiging van Tongerse restaurants in bekende gastronomiegidsen zoals Michelin en Gault & Millau, tonen aan dat Tongeren een ideale bestemming is voor foodies”, aldus Marc Hoogmartens – schepen van Economie.

 

An Christiaens – schepen van Toerisme licht verder toe:Inhoudelijk kreeg de foodies-gids een update. Er gaat onder meer aandacht naar duurzame en lokale keuzes van de Tongerse chefs en je komt te weten waar je  de meest verse ingrediënten van onze vruchtbare bodem kan vinden. Gezien de derde uitgave,  mag de cover nog wat extra uitblinken en kreeg het foodies-logo een gouden randje.  Bovendien wordt de culinaire campagne online verder uitgebreid. Alle Tongerse adresjes zijn terug te vinden op een digitale kaart via www.toerismetongeren.be/eten-en-drinken . Handig voor wie in Tongeren op pad is en via zijn smartphone in één oogopslag een overzicht wil krijgen van alle hotspots. Maar ook voor wie zijn culinaire uitstap naar Tongeren wil voorbereiden, is de digitale kaart een inspiratiebron.”

 

De culinaire gids ‘Foodies Tongeren’ zal verdeeld worden bij de Tongerse restaurants, cafés en smaakmakers. Een gratis exemplaar kan je afhalen bij Toerisme Tongeren.