Vooruit Tongeren organiseert energiecafé met Kris Verduyckt

De dure energiefactuur, niemand ontsnapt er nog aan. De prijzen voor gas en elektriciteit zijn voor iedereen sterk gestegen, en toch betalen sommige gezinnen nog steeds te veel. Kamerlid voor Vooruit, Kris Verduyckt, wil iedereen die vragen heeft over de energiefactuur correct informeren en daarnaast ook luisteren naar mogelijke oplossingen. Dat doet hij de komende maanden met energiecafés in heel wat Limburgse gemeenten. Op zaterdag 19 maart 2022 om 10u (deuren open om 09u30)

Vooruit is momenteel bezig met The Big Shift, een groot participatietraject waarbij de socialistische beweging oplossingen zoekt voor heel wat maatschappelijke uitdagingen. “Meer dan een maand lang stemden mensen op welke uitdagingen we eerst moeten aanpakken”, legt Verduyckt uit. “ Binnen vijf grote thema’s (klimaat, veiligheid, zorg, welvaart en jongeren) werden zo vijftien uitdagingen gekozen. ‘Betaalbare energie voor iedereen’ is daar één van, en ik wil graag samen met wie dit wil op zoek naar oplossingen.”

Dat wil Verduyckt doen met Energiecafés. In verschillende Limburgse gemeenten zal zo’n energiecafé neerstrijken waar hij dan meer vertelt over ons energielandschap, onze energiefactuur en luistert naar de aanwezigen hun ideeën. “Een eenvoudig concept”, legt Joachim Peeters voorzitter van Vooruit Tongeren uit. “Onze afdeling reserveerde een zaaltje waar Kris zijn energiecafé zal houden. Een deel van de voormiddag zal Kris zelf informeren en vragen beantwoorden. Maar er is ook ruimte voor de input van de aanwezigen. Hebben zij zelf oplossingen om te besparen? Of zijn er ideeën over de weg die de overheden moeten inslaan om betaalbare energie te garanderen? Die oplossingen worden dan door Kris meegenomen naar het parlement. Een mooi voorbeeld van participatie.”

Op zaterdag 19 maart vindt het Energiecafé vanaf 10u00 plaats in Zaal Volksontwikkeling, Jekerstraat 59 – Tongeren.  Verduyckt toert nog langs een tiental andere Limburgse gemeenten. “Er zitten nog een aantal avonden in de pijplijn. Ik kijk er in ieder geval naar uit om me terug tussen de mensen te kunnen begeven en het samen met hen over dit belangrijke thema te hebben”, besluit Verduyckt.