SUPERGIDSEN IN GALLO-ROMEINS MUSEUM

Het Gallo-Romeins Museum pakt tijdens de paasvakantie opnieuw uit met zijn ‘Supergidsen’. Zij brengen jong en oud  in de ban van het verre verleden.

 

Het Gallo-Romeins Museum wil van een museumbezoek een unieke ervaring maken. Daarom zet het museum tijdens de paasvakantie opnieuw Supergidsen in.

Kinderen en hun (groot)ouders worden uitgenodigd om samen de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’ te (her)ontdekken. Tijdens hun bezoek kiezen ze hun favoriete voorwerpen. Voor wie hierover extra info wil, staat er in elke zaal een Supergids paraat. Die allesweter beantwoordt vragen en gaat met de bezoekers in gesprek.


De Supergids legt helder en duidelijk uit hoe het er in het verre verleden aan toeging. Hoe bracht de prehistorische mens water aan de kook? Waarom schakelden de jagers-verzamelaars over op een landbouwbestaan? Met welke nieuwe voedingsmiddelen maakten onze voorouders kennis in de Romeinse tijd? Steeds is er interactie met het publiek. De Supergidsen zetten bezoekers aan om linken te leggen met vandaag.

De Supergids laat kinderen zich inleven in lang vervlogen tijden. Een hele reeks materialen en werktuigen ligt daarvoor klaar. Wie het voelt kriebelen kan zelf creatief aan de slag gaan.

 

An Christiaens, schepen van Cultuur: ”Elke vakantie zijn er in het museum kwaliteitsvolle activiteiten voor kinderen. In het programma ‘Supergids’ staat persoonlijk contact met de gidsen centraal. Dat garandeert een leerervaring op maat.”
Patrick Dewael, burgemeester stad Tongeren: “Het Gallo-Romeins Museum vindt het belangrijk dat families samen het verre verleden kunnen ontdekken. Het programma ‘Supergids’ is de perfecte aanleiding om de permanente tentoonstelling te beleven met het hele gezin.”

Supergids loopt van dinsdag 5 april t.e.m. vrijdag 8 april en van dinsdag 12 april t.e.m. vrijdag 15 april, doorlopend van 10.00 tot 18.00 uur.
Het programma richt zich tot kinderen tussen 4 tot 12 jaar én hun (groot)ouders.
De Supergidsen zijn inbegrepen in de toegangsprijs tot het Gallo-Romeins Museum.

Je kan je tijdslot reserveren via de website van het museum.

Foto Supergids