Buitenspeeldag 2022

Patrick Dewael, burgemeester:

“Waar vroeger ‘de straat’ het speelplein voor de jeugd was zien we vandaag de dag nog amper kinderen en jongeren op straat spelen. Naast de toenemende verkeersdrukte is de moderne technologie en het uitgebreide TV-aanbod een verklaring hiervoor. Buitenspelen is nochtans goed voor onze kinderen.

Op woensdag 20 april is er voor de 14de keer op rij de buitenspeeldag. Tongeren valt er dan weer heel wat te beleven. De jeugdzenders zal er alleszins helemaal niets te beleven. Zij gaan een hele namiddag op zwart beeld.”

 

An Christiaens, schepen van Jeugd:

“Als volwassenen kunnen we ons nog goed herinneren wat de voordelen zijn van buitenspelen en welke voordelen dit heeft. De huidige generatie krijgt alles aan huis geleverd waardoor de  behoefte om buiten te spelen steeds kleiner wordt.  Nochtans is buitenspelen erg belangrijk voor onze kinderen.  Naast een frisse neus worden ze er ook sterker en socialer van. En de blauwe plekken en schrammetjes kunnen ook niet veel kwaad.”

 

De Buitenspeeldag gaat dit jaar door in stadspark De Motten. Op woensdag 20 april maken we van het vernieuwde park gebruik om alle kinderen van Tongeren een toffe namiddag te laten beleven. Zo kunnen ze tussen 13 en 17 uur genieten van allerhande activiteiten zoals: kindergrime, springkastelen, circustechnieken, skaten, trampo-basket, voetballen en een bubbelbelcaravan.   

 

De samenwerking met de Schakelaar, de sportsenioren en de monitoren van de speelpleinwerking blijft essentieel om deze dag in goede banen te leiden. Zij helpen bij de opbouw, afbraak en het toezicht tijdens de activiteit.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.