Tongeren maakt zich op voor Italiaanse Dag op zondag 15 mei

TONGEREN - Voor de 9de maal op rij staat ‘Ciao Tongeren’ op de agenda, een zuiders Italiaans feestje in hartje Tongeren. De stad Tongeren brengt een klein stukje Italië voor één dag naar het mooie Limburg. Je beleeft  la dolce vita op zondag 15 mei in de eerste stad van het land.

 

Stokpaardje

Na de eerste editie in 2009 bleek dat de Tongenaren een dagje Italië in eigen stad wel konden smaken. De Italiaanse Dag was van het begin een match en is zoveel jaar later nog steeds een dag waarop jong en oud samenkomt in de Tongerse binnenstad om gezellig te aperitieven, te eten en te genieten van de zuiderse sfeer.

 

Schepen van Toerisme, An Christiaens: “Intussen is ‘Ciao Tongeren’ inderdaad een vaste waarde en is het  één van de stokpaardjes onder de Tongerse events. De Grote Markt en omliggende straten en pleinen vormen het zuiderse decor voor zo’n 30 Italiaanse standhouders. De exposanten en horeca verwennen bezoekers met smaakvolle drankjes en heerlijke gerechten.

Burgemeester, Patrick Dewael: “Het succesrecept van dit event? Italiaanse producten en de cucina van la mama spreken gewoon tot de verbeelding. Bovendien is de zon meestal van de partij maar is het ook een dag waarop Tongenaren elkaar ontmoeten in de schaduw van de basiliek. Daarnaast is ‘Ciao Tongeren’ een hoogdag voor onze winkels en horeca. Zo is er dit jaar een Italiaanse shoppingroute die je meeneemt langs exclusieve Tongerse adresjes met Italiaanse merken. Heel wat handelaars hebben een leuke attentie of extra korting in petto.”

 Extra beleving

Ciao Tongeren is een garantie op een aangename dag, niet alleen op culinair vlak. Naast een waaier aan enthousiaste standhouders zullen Italiaanse acts op een podium aan de Grote Markt zorgen voor een uitzonderlijke ambiance. Met haar bella Italia-roots zorgt Gabriëlla Massa voor de mooiste Italo hits. Maar ook de Surplusband komt de Italiaanse pannen van het dak spelen.

Originele streetacts zoals de reuzenbellenblazer Mio Grande, een suikerspinact en een grimeur vrolijken het event op. Ga tijdens je aanwezigheid zeker ook even kijken bij de krijttekenaar die een levensgrote, Italiaanse 3D-grondschildering zal maken ter hoogte van de Grote Markt en het Stadhuisplein.

PRAKTISCH

Ciao Tongeren 2022

Zondag 15 mei van 13u00-18u00

Inkom: gratis

Winkels in het centrum zijn open van 13.00 uur tot 17.00 uur

+/- 30 standhouders

Acts:

  • Stadhuisplein: optredens van Gabriella Massa (nam deel aan The Voice! NL) & Italiaanse klassiekers van de
  • Grote Markt en winkelstraten: reuzenbellenblazer Mi Grande
  • Grote Markt: levensgrote Italiaanse 3D grondschildering
  • Grote Markt: grimeur en suikerspinact