Lions Club Tongeren biedt een helpende hand bij de ‘restyling’ van Hoge Dries

Hoge Dries, Hoogveld, een voorziening voor personen met een beperking, van Tevona, thans Covida, is als de zorgboerderij alom bekend en als vaste waarde in het Tongerse zorgland.

Binnen de organisatie bleek, nu de zorg-begeleidende landbouwer weldra uit dienst zal gaan, dat een heroriëntatie, van de zorgbegeleiding aan de orde was.

Met de steun en sponsoring van Dirk Coucke van het consultingbureau United Experts , werd het aanbod aan zorg duidelijk herschikt. “De boerderij fungeert voortaan meer als een dagcentrum voor de gasten met twee uitgesproken invalshoeken,” stelt coördinator Evi Daenen, “meer aanbod van tuinbouw en groententeelt, het versterken en meer diversiteit in het houden van dieren, thans meer gericht op de verzorging”. Zo komen er naast het vetmesten van varkens en runderen, ook schapen en geiten.

“Een nieuw initiatief betreft het centrum voor hippotherapie” vervolgt Evy. Het aanbod aan paardjes en ezels wordt uitgebreid.

Maar voor dit alles kan opstarten is het nodig het grote achterliggend weiland her in te richten en krijgen enkele stallen een nieuwe bestemming. Ook kan een opfrissing her en der best gebeuren.

“Hiervoor kon Lions Club Tongeren, sinds jaren de bevoorrechte partner en mede grondlegger bij het ontstaan van Hoogveld in Tongeren, niet ontbreken en aan de zijlijn blijven” stelt voorzitter Johnny Claesen voorop.

“Al enkele weekends zijn we met een tiental leden actief”, vervolgt voorzitter Johnny, “en steken we de handen uit de mouwen om het weiland in te delen voor het houden van schapen en geiten”. Ruim 300 weidepalen werden geplaatst, 400 meter schapendraad gespannen en 150 meter draad voor de geitenwei. “De schilders onder ons”, vervolgt de voorzitter, “hebben de oude koeienstal bij wijze van spreken omgetoverd tot een mooie geitenstal en voorzien van een fris kleurtje”.

De stallen voor varkens en schapen staan eveneens op het takenlijstje van de Lions en wachten nog op een opknapbeurt…

“En met de herinrichting van het laatste deel van het weiland voor de hippotherapie, zal de restyling van Hoge Dries een feit zijn”, besluit Evi. Dankzij de hulp van Lions Club Tongeren, andermaal paraat !

En de gasten van Hoge Dries keken tevreden toe en oordeelden dat het goed  was