Regenboogvlag wappert in Tongeren, een klein gebaar met een grote waarde.

Sinds vrijdag 13 mei wappert de regenboogvlag opnieuw aan het Praetorium in Tongeren. Dit in teken voor de PRIDE-periode. Op 17 mei is het IDAHOT of Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie.

Joachim Peeters, voorzitter van OUDt, dankt de Burgemeester voor dit klein gebaar met een grote waarde.

“Door ieder jaar de vlag ook in onze stad te laten wapperen laten we zien dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. Dat iedereen, op hun eigen unieke manier, welkom is. De regenboogvlag is niet enkel een steun voor de mensen die reeds uit de kast zijn gekomen, maar vooral een teken voor de mensen die nog zoekende zijn”, aldus Joachim Peeters.

“Het gaat hier over iets dat ik heel evident vind, maar op vele Europese plaatsen nog heel moeilijk ligt. De Eerste en de oudste stad van het land wilt hiermee een belangrijk symbolisch gebaar stellen om te zeggen, elkaar opnieuw ‘welkom’ en de regenboogvlag hijsen. Binnenkort komt er ook een regenboog-zebrapad en ook daar zijn we heel gelukkige mee”, besluit burgemeester Patrick Dewael.

OUDt gaf voor de gelegenheid de maandelijkse foldertjes in zwartwit mee en gaf zo aan de aanwezige de opdracht om zelf kleur te geven. Niet enkel aan de folder, maar aan de ganse stad.

Vervolgens werd er nog een glaasje aangeboden en werd de avond afgesloten met een gezellig borrelmoment, het maandelijks praatcafé bij een lokale horecazaak.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.