Stad Tongeren organiseert voor het eerst een Pre-Summer Party in Hal P

Vrijdag 13 mei waren alle leerlingen van de eerste graad secundair onderwijs in Tongeren uitgenodigd voor de eerste Pre-Summer Party in Hal P. Elke leerling kreeg zijn of haar inkomkaart via de school.

Meer dan 500 jongeren waren paraat en konden op die manier zich nog eens volledig uitleven na twee coronajaren. Ze maakten al zingend en springend er een groot feest van.

“De afgelopen 2 jaar stond de wereld voor ons allen even ‘on hold’. Van uitgaan of andere hobby’s was er lange tijd geen sprake. Het sociale leven vormt echter een belangrijke schakel in de persoonlijke ontwikkeling en welzijn van een mens. Via onze contacten met vrienden en kennissen kunnen we onze sociale vaardigheden uitbouwen en bijschaven. Het gebrek of gemis aan externe contacten kan tot problemen met de mentale gezondheid leiden. Ook onze jongeren, die lang hebben moeten wachten om hun sociale leven te hervatten, zijn hier niet immuun voor”, zegt Patrick Dewael, Burgemeester

“De puberteit opent voor jongeren een heel nieuwe wereld. De druk van ouderen zal het ze de volgende jaren niet gemakkelijk maken. Op de speelplaats, in de jeugdvereniging of sportclub horen jongeren van de 1ste graad middelbaar de verhalen van de oudere jongeren over hoe het er op een fuif of feestje aan toegaat. Ondanks dat ze nog jong zijn dromen ze al vrij snel van het uitgangsleven dat voor hun ligt. Met de Pre-Summer Party willen we hen laten ervaren dat fuiven en plezier maken ook kan zonder dat hier alcohol voor nodig is”, aldus An Christiaens, schepen van jeugd.