Ciao Tongeren is weer een groot succes

Zondag 15 mei organiseerde stad Tongeren voor de 9de maal een Italiaanse dag, ‘Ciao Tongeren’. Na 2 jaar uitstel  werd de stad weer omgetoverd voor één dag in een klein Italie.

Na de eerste editie in 2009 bleek dat de Tongenaren een dagje Italië in eigen stad wel konden smaken. De Italiaanse Dag was van het begin een match en is zoveel jaar later nog steeds een dag waarop jong en oud samenkomt in de Tongerse binnenstad om gezellig te aperitieven, te eten en te genieten van de zuiderse sfeer.

De Grote Markt en omliggende straten en pleinen vormden het zuiderse decor voor zo’n 30 Italiaanse standhouders. De exposanten en horeca verwenden de bezoekers met smaakvolle drankjes en heerlijke gerechten.

Naast een waaier aan enthousiaste standhouders zorgden Italiaanse acts op een podium aan de Grote Markt voor een uitzonderlijke ambiance. Met haar bella Italia-roots bracht Gabriëlla Massa de mooiste Italo hits. Maar ook de Surplusband speelde de Italiaanse pannen van het dak.

Originele streetacts zoals de reuzenbellenblazer Mio Grande, een suikerspinact en een grimeur vrolijkten het event op. De krijttekenaar maakte een levensgrote, Italiaanse 3D-grondschildering ter hoogte van de Grote Markt en het Stadhuisplein.