Rondleidingen en depotbezoek in het Gallo-Romeins museum

Ter gelegenheid van de Archeologiedagen organiseerde het Gallo-Romeins Museum op zondag 22 mei enkele boeiende activiteiten. Bezoekers mochten die dag uitzonderlijk een kijkje nemen in het museumdepot of deelnemen aan rondleidingen in de permanente tentoonstelling.

Wie altijd al heeft willen weten waar en hoe de collectie van het Gallo-Romeins Museum wordt bewaard kon een kijkje gaan nemen. Medewerkers van de wetenschappelijke afdeling van het museum namen de bezoekers in kleine groepen mee naar het depot. Daar maakten ze kennis met een aantal fascinerende voorwerpen en staken ze heel wat op over het bewaren en registreren van de vondsten. Ook werd er uitleg gegeven over lopende onderzoeksprojecten.  

Die dag stonden er ook een aantal interessante rondleidingen op het programma. Een ervaren gids toonde de bezoekers de hoogtepunten van de permanente tentoonstelling ‘Van neanderthaler tot Gallo-Romein’. Aan het begin van de rondleiding mochten de bezoekers aan de hand van postkaarten hun favoriete stukken uitkiezen. De gids besteedde extra aandacht aan de gekozen voorwerpen van het publiek.

Burgemeester Patrick Dewael. “Als grootste archeologisch museum in Vlaanderen neemt het Gallo-Romeins Museum graag deel aan de Archeologiedagen. Het evenement is een uitstekende manier om het draagvlak voor archeologie te vergroten.”

Schepen van Cultuur An Christiaens: “De wetenschappelijke medewerkers en gidsen van het Gallo-Romeins Museum bezorgen de bezoekers tijdens de Archeologiedagen een unieke ervaring ”