Nieuwe fietsbrug in Lauw

Vandaag 8 juni is de nieuwe fietsbrug tussen Daalmolenweg en Daalbroek in Lauw geplaatst. De brug is 14 meter lang en 4 meter breed. De brug is vervaardigd uit kunststof en wordt als een geheel geleverd.

 

Patrick Dewael, burgemeester:

“Voor de zwakke weggebruiker willen we extra inspanningen leveren. Wij stimuleren het gebruik van de fiets, zeker voor korte verplaatsingen.  Daarom is het essentieel dat woon-werkverkeer, de verplaatsingen naar school en de vrijetijdverplaatsingen vlot en veilig kunnen verlopen. Na een controle bleek dat de brug tussen de Daalmolenweg en Daalbroek onstabiel was en aan vervanging toe was. Midden juni zullen ook de resterende omgevingswerken klaar zijn en kan de brug opengesteld worden. ”

 

Jeannine Vanvinckenroye, schepen van Openbare Werken:

“In 2018 hebben we een gelijkaardige brug vervaardigd uit composiet geplaatst tussen Dreef en Keerstraat. Deze was met zijn 17 meter lengte de langste van België. Nu plaatsen we er eentje van 14 meter lang in Lauw. Een composieten fietsbrug heeft voordelen ten opzichte van een houten of stalen fietsersbrug: ze is namelijk onderhoudsvrij, kan makkelijk geplaatst worden en is bovendien ongevoelig voor dooizout of roest.”

 

De brug wordt geleverd door aannemer Superbeton uit Herselt. De kostprijs bedraagt 151.891,16 euro waarvan de stad Tongeren 73.631,30 euro subsidie ontvangt van de Provincie Limburg.

 

 “We hechten veel belang aan de verkeersveiligheid in onze stad. In 2016 keurde de Gemeenteraad het mobiliteitsplan goed. Hierin werd deze nieuwe fietsschakel al naar voren geschoven. De fietser moet zich veilig kunnen verplaatsen in onze stad. De brug in Lauw vormt immers een belangrijke verbinding tussen fietsknooppunt 556 en 118,” besluit Patrick Jans, schepen van Mobiliteit.

Plannetje omgevingswerken fietsbrug Lauw