Twee dagen vol plezier voor Tongerse kleuters

Op maandag 13 en dinsdag 14 juni organiseert de jeugddienst van de stad Tongeren  voor de derde keer een kleuter-2-daagse. Alle kleuters van de Tongerse scholen kregen een uitnodiging om deel te nemen aan de speeldagen in de Mulkenhal.

Patrick Dewael, burgemeester: “Met zicht op het einde van het schooljaar breekt ook weer de tijd van schoolreizen en sportdagen aan. Het aanbod waaruit scholen kunnen kiezen is heel breed en divers. De kostprijs van een schooluitstap (inkom en vervoer) is intussen ook fors gestegen.  We merken dat de scholen steeds meer opzoek gaan naar goedkopere alternatieven om zo de schoolfactuur wat te kunnen beperken.”  

Jeannine Vanvinckenroye, schepen van onderwijs:  “De Tongerse kleuterscholen waren vragende partij voor een leuke, goedkope  activiteit in eigen stad. Op die manier kunnen de kleuters een plezante uitstap maken dichtbij huis. In 2018 organiseerden we voor het eerst de kleuter-2-daagse wat meteen ook een groot succes was!”

“Voor deze 3de editie gaan we op hetzelfde principe verder. De scholen komen op één van beide dagen. De klassen kiezen zelf welke van de 30 activiteiten zij willen doen en wanneer. Er is geen vooraf vastgelegd doorschuifsysteem, enkel de startactiviteit wordt per klas vastgelegd. Dit maakt dat elk klasje op haar eigen tempo kan deelnemen.  In totaal zullen een 1.000-tal kleuters naar de Mulkenhal afzakken tijdens deze 2-daagse,” besluit An Christiaens, schepen van Jeugd.

Tijden deze kleuter-2-daagse krijgt de jeugddienst hulp van de  leerlingen van de VIIO en het Atheneum Tungrorum, vrijwilligers van de Schakelaar, de sportdienst en het Kinderparadijs. Een welgemeende dankjewel aan hen allen!

Praktisch:
Wanneer: maandag  13 en dinsdag  14 juni
Tijdstip: van 10u00 tot 14u00
Waar: Mulkenhal, Plinius
Wat: 30 activiteiten met o.a. vertellers,  knutselactiviteiten, schminken, bouwstenen, eendjesvissen, een bewegingsparcours, een kapsalon, een muziekworkshop,  een ballonnenplooier , een goochelshow, stokpaardjes en rijdende diertjes.