Eerste regenboogzebrapad voor Tongeren

Regenboogzebrapaden duiken steeds meer op in het straatbeeld. Allen hebben ze één zaak gemeen: de boodschap dat iedereen welkom is, ongeacht seksuele voorkeur of genderidentiteit.

Patrick Dewael, burgemeester: ”In Tongeren laten we reeds enkele jaren de regenboogvlag wapperen. Dit jaar gaan we nog een stap verder met de aanleg van het regenboogzebrapad  ter hoogte van de RetroVelinx en het Sociaal Huis de Semper. Deze locatie heeft ook een symbolische betekenis, het zebrapad is hier gelegen in de buurt van de Jeker dewelke terug zijn openheid heeft gekregen in stadspark De Motten. Bovendien is dit ook een  plek waar jong en oud elkaar vaak tegen het lijf lopen.”

Het regenboogzebrapad is een officieel zebrapad, dus voetgangers moeten het gebruiken om de straat over te steken als ze zich binnen de 30 meter bevinden en bestuurders moeten er voorrang geven.

 “Met de aanleg van dit zebrapad willen we gelijkheid benadrukken en onze steun betuigen aan OUDt, de Tongerse LGBTQ+ vereniging, die ijvert voor een regenboogvriendelijke stad. In onze stad moet je de vrijheid hebben om te kunnen zijn wie je bent en te houden van wie je wil, “ besluit Jos Schouterden, schepen van Sociale Zaken