Rotary Club Riemst Zuid-Limburg steunt Oekraïense vluchtelingen in Tongeren

Gepubliceerd op 19 juni 2022 om 19:36

Op zaterdag 18 juni  werden vier koelkasten en twee wasmachines geleverd in de jeugdherberg “Begeinhof” in Tongeren voor de Oekraïense vluchtelingen, dit alles geschonken door Rotary Club Riemst & Zuid-Limburg.

Er is een grote nood aan koelkasten en wasmachines. Voorlopig gebruikten alle aangekomen vluchtelingen slechts enkele koelkasten in de gemeenschappelijke keuken. Het is de bedoeling om elke familie wat meer zelfstandigheid te bieden, zodat ze op termijn zelf hun eigen boodschappen zullen doen en bewaren in hun eigen koelkast.

Als tweede doelstelling is er nood aan nieuwe schoenen voor een 32-tal kinderen opgevangen in Tongeren. De Oekraïense vluchtelingen krijgen kleding ter beschikking komende van de kringwinkels ed. Tweedehands schoenen zijn echter minder evident. Daarom zal de Rotary Club ook voor 32 aankoopbonnen voor kinderschoenen zorgen, voor een totaal bedrag van 1.600 euro, in samenwerking met schoenen Torfs.

Voor deze Grant heeft Rotary Club Riemst Zuid-Limburg een tussenkomst bekomen van ongeveer de helft van The Rotary Foundation , de andere helft komt uit de opbrengst van hun activiteiten zoals de verkoop van Valentijns-pakketjes , het Champagneconcert en de Terraskes-brunch .

“Onze Rotary Club Riemst & Zuid-Limburg met een 25-tal leden maakt deel uit van Rotary International en valt onder District 2140. We organiseren evenementen om met de opbrengst goede doelen te steunen .

Met de eerste “Disaster Response Grant – Overstromingen 2021” brachten we een volle lading elektro-toestellen naar Chaudfontaine, met de steun van Kringwinkel Hageland.

Om hulp te bieden aan de Oekraïense vluchtelingen stuurden we ook al zeven dozen medisch materiaal naar Oekraïne.

Nu dienden we een tweede “Disaster Response Grant 2022 – Oekraïne” in , om hulp te bieden aan Oekraïense vluchtelingen die in ons land worden opgevangen”, aldus voorzitter Jean-Paul Vandeplas.