Fifty-one club amAtae Tongeren deelt 10 cheques uit op hun 10 jarig bestaan

Zaterdag 9 juli vierde fifty-one club amAtae Tongeren haar 10 jarig bestaan met een barbecue bij VONK in Riksingen. De genodigden werden hartelijk onthaald met een hapje en een drankje.

Ter gelegenheid van deze speciale verjaardag deelden ze vandaag ook 10 cheques uit en zetten 10 initiatieven in de kijker.

De volgende initiatieven mochten een cheque in ontvangst nemen :

Fighters Against Cancer 2.000 euro steun voor de bouw van een buitenpaviljoen om langdurige zieken toe te laten hun huisdier op bezoek te laten komen

GBS De Driesprong Millen/ Genoelselderen 500 euro om de schoolbibliotheek aan te vullen. 

Oekraine 300 euro, voor paramedische hulpgoederen.

Ter Heide 825 euro, uitstap naar de Zoo van Planckendael. De club betaalt het vervoer en deelname aan de ‘dag in de Zoo’ en zorgen ook voor de ondersteuning van de begeleiding.

 Kroningsfeesten (2023) 1.800 euro, Zij ondersteunen de Kroningsfeesten 2023 en dragen bij in de kledingtoeslag van deelnemers die het moeilijk hebben.

 Sint-Gilliskelderke 1.000 euro, voor gratis voeding, kleding en speelgoed voor de minderbedeelden van Tongeren.

Zorgenkind Prosperke 500 euro,  een vzw die bijstand en eerste noden te levert aan minderbedeelden en getroffenen uit de regio Tongeren, Riemst, Bilzen, Hoeselt en Kortessem. De vzw geeft enkel materiële hulp en steun.

Sportdienst Tongeren, tijdens enkele van de sportkampjes georganiseerd door de sportdienst van de stad Tongeren trakteert de club deze zomer de deelnemende kids op een lekker, verfrissend ijsje van bij Mario’s IJs

Lege Brooddozen 1.000 euro,  De donatie werd gedaan aan de BNI Foundation. Een organisatie, die zich tevens inzet voor het welzijn van kansarme kinderen met het oog op een betere educatie en meer slaagkansen in het leven.

Laurens Portugaels 1.000 euro, Laurens is een 18-jarige jongen uit Tongeren met de diagnose CP (cerebrale parese), hij is gedeeltelijk verlamd door een zuurstoftekort tijdens zijn geboorte. Laurens is ondanks zijn handicap een heel enthousiaste en sportieve jongeman, hij basket bij de club Orly in Hasselt. Om deel te kunnen nemen aan de rolstoelbasketcompetitie heeft hij een op maat gemaakte rolstoel nodig. De club draagt hieraan een stuk bij en wenst Laurens heel veel sportplezier en overwinningen met zijn club.

De avond werd feestelijk verder gezet, de leden  fifty-one club amAtae vierden samen met familie en vrienden hun 10 jarig bestaan.

Deel 2 sfeerfoto's Lisette Lenaers