28 juli: dag van de animator

Jaarlijks kiezen een 39.000 jongeren ervoor om een groot deel van hun eigen vrije tijd op te geven om te werken als animator tijdens de speelplein- of een andere vakantiewerking.

 Patrick Dewael, burgemeester:

“Traditiegetrouw vieren we op de laatste donderdag van juli de ‘Dag van de Animator’. Deze dag is het moment om stil te staan bij het besef dat een vakantiewerking meer is dan enkel opvang. Op het speelplein leren kinderen dingen die ze op school niet kunnen leren en zonder gedreven animatoren is daar geen spraken van. ”

“Onze animatoren staan tijdens iedereen schoolvakantie klaar om ervoor te zorgen dat de kinderen een fijne tijd beleven. Van ’s morgensvroeg tot in de late namiddag bedenken ze allerlei leuke activiteiten en speelimpulsen.  Elk jaar opnieuw kunnen we op een groep van een 50-tal monitoren rekenen. Zij zorgen ervoor dat onze kinderen ‘écht vakantie’ beleven. En niet alleen tijdens de vakanties zijn deze jongeren actief. Tijdens de rest van het jaar zijn zij bezig met de nodige voorbereidingen en bijscholingen die ze op het speelplein kunnen gebruiken. We zijn hen dan ook enorm dankbaar hiervoor want wat zij doen is geen vanzelfsprekendheid.  ” besluit An Christiaens, schepen van jeugd

Op donderdag 28 juli zet de stad Tongeren haar animatoren figuurlijk “in de bloemetjes”. Iedere animator  krijgt een koeltas zodat ze hun eten en drinken altijd en overal gekoeld kunnen meenemen.