Tongerse visclub organiseert grote karperwedstrijd

Zaterdag 6 augustus organiseerde de visclub  ‘ de Koninklijke Tongerse lijnvissers’ een karperwedstrijd op de grote visvijver op de Motten.

Tijdens de viswedstrijd  werd er in totaal 400 kg aan karpers gevangen. De winnaar wist in totaal een 14 tal karpers te vangen binnen de tijdspanne van 5.5 uren.

Op regelmatige basis worden er viswedstrijden georganiseerd op de visvijvers op de Motten en te s'Herenelderen (kasteelvijvers).

“Onze visclub telt een 500-tal leden. Ook voor de jeugd organiseren wij op regelmatige basis in samenwerking met de sportdienst van Stad Tongeren hengelinitiaties. De volgende jeugdinitiatie zal doorgaan op 18 augustus”, aldus Bart Zegers.

Meer dan 50 jaar geleden is de visclub ontstaan als een select groepje vissers die in het prachtige natuurkader van stadspark “De Motten” het plezier van hengelsport kwamen beleven. In de loop der jaren zijn de Koninklijke Tongerse Lijnvissers onder de vorm van een v.z.w. uitgegroeid tot een toffe en joviale groep van hengelaars waar vriendschap en respect voor elkaar en de natuur op de eerste plaats komt.