Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

Zaterdag 14 september vond de 2de editie plaats van het  'Hip Hub Hooray festival 2019’ in Tongeren.  

De Ambiorixkazerne vormde het Urban decor voor optredens van artiesten uit België, Nederland en Duitsland. De hoofdact was voor de Brusselaar, 'Zwangere Guy', die ook  een gouden plaat in ontvangst mocht nemen voor zijn album ‘Wie Is Guy?’

Het festival is een combinatie van rap, dans en kunst. Naast de optredens was er ook veel randanimatie, zoals een tijdelijke tattoo laten plaatsen, skating, breakdance,… Zo werd ook de achtergevel van de voormalige garages bespoten met graffiti.

Directeur Didier Gosset, een hiphoppionier uit Luik, zelf rapper en MC van Startflam : “Dit is een bijzonder festival volledig gewijd aan de hiphop, een jonge cultuur. Tongeren ligt dicht bij andere steden. Wij hopen niet te wedijveren met andere festivals wat betreft bezoekersaantallen, wij gaan voor kwaliteit en een goede beleving voor iedereen”.

“ Het mooie aan dit festival is dat het op een uitmuntende manier jongeren uit de Euregio Maas-Rijn met verschillende culturele achtergronden laat samenwerken, met de hiphopcultuur als verbindend element. Ook overheden geloven sterk in die verbinding tussen jongeren. Het project mag rekenen op de steun van Vlaanderen, de Franse Gemeenschap, de Nederlandse provincie Limburg en de stad Tongeren. Als cultuurstad zijn we fier om dit in Tongeren te kunnen realiseren”, aldus  An Christiaens, burgemeester wnd.

 

Met dank aan Roger Briers

Klik op de foto's om ze te vergroten