Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

Donderdag 7 juni hebben de leerlingen van het 5de leerjaar in Henis deelgenomen aan een uniek project van Vlajo (Vlaamse jonge ondernemers).

De kinderen van het 5de leerjaar hebben gedurende een ganse voormiddag een job (een soort stage) uitgeoefend in de Albert Hein te St.-Truiden.

Om de stage voor te bereiden hebben de leerlingen in de klas gewerkt rond hun eigen kwaliteiten en deze van hun klasgenoten. Uiteindelijk hebben ze op basis van hun kwaliteiten mogen kiezen voor een taak die ze gedurende een halve dag willen uitvoeren.

Op deze manier willen ze leerlingen ook laten ervaren wat het belang ervan is om rekening te houden met kwaliteiten bij het maken van een keuze.  De combinatie van interesses en persoonlijke kwaliteiten leidt vaak tot sterkere keuzes. Uiteraard geldt dit ook bij het maken van een studiekeuze.

Ze kregen zo de kans om aan den lijve te ondervinden wat het betekent om een job uit te voeren.  De leerlingen werden begeleid door medewerkers van het warenhuis, maar mochten zelf alle taken uitvoeren, zoals directietaken, rekken aanvullen, in de bakkerijafdeling  helpen, de kassa doen, enz… De mensen die hun boodschappen aan het doen waren vonden het wel leuk om door jonge kinderen geholpen te worden.

In totaal namen er vandaag 750 leerlingen van het 3de graad onderwijs deel aan het Vlajo project in alle Albert Hein winkels in Vlaanderen.

 

klik op de foto om te vergroten