Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

Van jongs af aan worden onze kinderen en jongeren geconfronteerd met situaties die voor hen een gevaar kunnen betekenen. Het is dan ook steeds moeilijker voor jongeren om ‘neen’ te zeggen.

Het MEGA project – Mijn Eigen Goede Antwoord – leert jongeren van het 6de leerjaar al bijna 20 jaar lang hoe zij ‘neen’ kunnen zeggen tegen de diverse verleidingen van onze moderne maatschappij.

 

Naar jaarlijkse gewoonte werd het MEGA project afgesloten met een Fruitsap Fuif. Op vrijdag 25 mei ontvingen ze de jongens en meisje van het 6 de leerjaar van de Tongerse scholen in HAL P. Daar kunnen ze zich volop uitleven op  de door hun gekozen muziek. Er waren 350 kinderen aanwezig.

MEGA is een samenwerkingsproject van de lagere scholen, de  lokale politie, de CLB’s, sociaal Huis de Semper, Gemeentelijke administratieve sancties (GAS) en de jeugddienst Stad Tongeren.

De uitreiking van Diploma’s en prijzen beste T-shirts: om 21u00 door de MEGA-agenten.

Op de eerst plaats school Henis op 2 Jeugland en mooiste banner school Sibbo .

Jos Schouterden, schepen van Welzijn en Onderwijs en An Christiaens, schepen van Openbare werken en Jeugd, waren ook van de partij om de kinderen en het project te steunen.

 

An Christiaens, schepen van Openbare

“De voorbije 20 jaar veranderde het DONNA  project van drugpreventie naar de assertiviteitstraining onder de naam ’MEGA’. Hier ligt het accent veel ruimer dan enkel drugpreventie. Tijdens de lessen die de MEGA-agenten in de klassen geven komen ook thema’s als pesten, druk van familie  en vrienden, risico’s nemen, reclame en sociale media  aan bod.”

 

Patrick Dewael, Burgemeester

“Onze moderne maatschappij biedt eindeloze mogelijkheden voor jongeren om zich bezig te houden. Sociale media is daar één van, maar er zijn ook gevaren. Ze worden niet altijd gebruikt waarvoor ze gemaakt zijn. Voor jongeren is het vaak moeilijk om  goede en slechte intenties te onderscheiden. Met projecten als MEGA neemt de stad Tongeren de taak op zich om onze jongeren beter te wapenen om de juiste keuzes te maken .