Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

Tongeren: Op vrijdag 5 oktober organiseerde de jeugddienst van stad Tongeren voor alle leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs de ‘Back to School party’ in Hal P in Tongeren. Tijdens deze party werd er enkel frisdrank verkocht. Aan de inkom werden er gratis oordopjes uitgedeeld. 1.050 inkomkaarten werden er verdeeld over alle scholen in Tongeren.

 

Patrick Dewael, burgemeester

“De nieuwe Mulkenhal is sinds de opening de nieuwe ‘the place to be’ geworden voor de Tongerse jeugd. Het gebouw biedt naast het jongerencentrum onderdak aan de buitenschoolse Kinderopvang Kinderparadijs en speelpleinwerking ’t Ravottekot. In september begonnen heel wat kinderen aan een nieuw schoolavontuur in Tongeren. Daarom organiseert onze stedelijke jeugddienst een Back To School Party voor leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs. We geven jongeren zo de kans om mekaar wat beter te leren kennen, buiten de schoolomgeving.”

 

Schepen van Jeugd, An Christiaens:

“Alle leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs in Tongeren kregen een  persoonlijke uitnodiging voor de ‘Back To School Party’ mee in de school. Met deze fuif willen we jongeren ook laten kennismaken met het jongerencentrum (Hal P) en de mogelijkheden die deze locatie heeft. De 13 en 14 jarigen zijn de volgende generatie bezoekers en gebruikers van Hal P. Door hen te laten ervaren dat er niet steeds alcohol nodig is om zich te kunnen amuseren creëren we een vervolg aan de Fruitsapfuif en het MEGA project waar de leerlingen in het 6de leerjaar vorig schooljaar hebben aan deelgenomen.”

 

klik op de foto's om ze te vergroten