Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

Vrijdag 20 september opende Bistro Bacchus officieel haar deuren in het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Bacchus, een naam die verwijst naar de Romeinse god van de wijnbouw en geassocieerd wordt met lekker eten, drinken en gezellig samenzijn.

Deze volledig gerenoveerde bistro met een nieuwe look en bediening aan tafel biedt een originele menukaart vol gerechten met streekproducten en hier en daar een Romeinse toets. Voor de samenstelling van de gerechten werd beroep gedaan op food archeoloog Jeroen Van Vaerenbergh uit Kruibeke.  Hij ontwikkelde een aantal gerechten gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, op basis van vondsten en recepten uit de Romeinse tijd.

De verrassende kaart biedt naast lekkere Belgische klassiekers ook gerechten aan met een Romeinse toets of specifieke ingrediënten. Zo staan er Romeinse Balletjes en Cerignola olijven op het menu en worden sommige gerechten vergezeld van ingrediënten zoals sumak, lavas en Romeins kruidenzout. Lokale producten staan eveneens centraal in Bistro Bacchus, met wijn van Genoels-Elderen en Aldeneyck, Pipo Appelsap en de gekende Limburgse Vlaai. Bovendien worden de gerechten bereid met een lokale twist zoals waterkers en Jonagold appels. Stuk voor stuk Zuid-Limburgse streekproducten die Bistro Bacchus met trots een glansrol geeft.

De vernieuwde brasserie wordt uitgebaat door Bistro Garden, een zusteronderneming van de Belgische restaurantketen Lunch Garden.

CEO Annick Van Overstraeten licht toe: “Bijkomende remodelings, nieuwe restaurants, de uitbating van restaurants in ziekenhuizen en musea, thuisbezorging en tal van kleinere concepten in stadscentra en daarbuiten: het zijn allemaal unieke projecten die Lunch Garden vandaag definiëren”.

“Door de samenwerking met Bistro Garden als ervaren horeca-partner kunnen wij onze bezoekers lekker eten aanbieden aan een betaalbare prijs. Dit sluit mooi aan bij de identiteit van het museum”, aldus waarnemend burgemeester An Christiaens.

De Bistro telt 126 zitplaatsen en het ruime terras biedt plaats aan 46 personen. Daarnaast biedt het museum ook diverse ruimtes aan voor groepen van 20 tot 120, waarvoor Bistro Bacchus de catering verzorgt.

Klik op de foto's om ze te vergroten