Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

Op zaterdag 7 september opende het Stadsbestuur de kermis, Burgemeester en Schepenen hebben hiervoor plaatsgenomen op de grote carrousel op de grote markt. In de namiddag  hebben ook een 350-tal 12-jarigen de kermis plechtig geopend dit dankzij de foorkramers die hun elk een gratis rit of smoutbollen aanboden. Om 22 u werd de feestelijke opening gevierd met een spectaculair vuurwerk in het hart van het vernieuwde stadspark De Motten.

Zondag 10 september is de traditionele hoogdag van Tongeren kermis en biedt een mix van spectaculaire attracties en iets rustigere attracties voor het hele gezin. Dit jaar werden enkele nieuwkomers verwelkomd, zoals  De Top Of The World, de Move It 32  en De Wild Mouse is weer terug van weggeweest en in de 7D Motion Simulator waan je je in een ongekende fantasiewereld.

Voor de liefhebbers van snelheid en spanning is er bijvoorbeeld de Air-Maxx of de Shaker. Ook de botsauto’s nemen hun gekende plaatsen in op de Motten. De kleintjes kunnen zich vermaken in de draaimolen, de buggy’s, de draak, de waterballs of de trampoline. Natuurlijk staan er ook tal van spelletjes waar leuke prijzen te winnen vallen en allerlei eetkramen met heerlijke lekkernijen. In totaal zijn er ongeveer 120 attracties en kramen, verdeeld over de Grote Markt, Veemarkt, Leopoldwal, Hospitaalplein en in het vernieuwde stadspark de Motten.

“Tongeren kermis gaat prat op een goede sfeer en de nodige ambiance en  wil vooral het feest zijn van iedereen die een beetje een groot kind gebleven is.” besluit schepen van Economie, Marc Hoogmartens.

Dit jaar zal Tongeren zijn rijke kermistraditie in de verf zetten volgens wnd. burgemeester An Christiaens.

Zowel de locatie, het aantal foorreizigers en de nieuwe attracties.

Klik op de foto's om ze te vergroten