Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

Zondag 27 oktober vond het signeermoment plaats in de Standaard boekhandel van de 80-jarige Cyriel Lambrix met het boek “Daders en Slachtoffers” onverbloemde memoires van een zittingsdeurwaarder.

Toen hij 2 jaar geleden de kaap van 100 assisenzaken en de termijn van 25 jaar als zittingsdeurwaarder passeerde, hebben magistraten, journalisten, familie, vrienden en collega’s en zelfs Jef Vermassen gevraagd aan Cyriel om zijn persoonlijke ervaringen als zittingsdeurwaarder bij de correctionele rechtbank en het hof van assisen neer te schrijven.

Honderddertien assisenzaken heeft hij reeds meegemaakt. Deze geboren en getogen Tongenaar  en bracht het  bundel verhalen over correctionele zaken en assisenzaken, met daarin dialogen met beschuldigden en getuigen, grappige voorvalletjes tijdens de rechtszaken en anekdotes uit de getuigenissen zelf. Het werd een kleurrijk portret van alle actoren op de Tongerse rechtbank: voorzitters, griffiers, rechters, advocaten, getuigen, beklaagden, collega's, slachtoffers en hun familie, assisenwatchers, mensen van de veiligheid, .... en natuurlijk ook van de anonieme leden van de volksjury. Tijdens het schrijven ondervond Cyriel dat er heel wat emotionele gebeurtenissen voorbijgekomen zijn in al die jaren.

Cyriel schrijft zoals hij is: authentiek, rechtuit met liefde voor zijn vak, zonder iemand persoonlijk te treffen, met een kwinkslag.

Het boek brengt een vleugje humor en biedt steun aan de “vzw Kleine Prins”, een Limburgse vzw  die ouders ondersteunt die met kanker of levensbedreigende ziekte worden geconfronteerd.

Het boek 280 bladzijden dik is te verkrijgen in elk filiaal van de Standaard  boekhandel voor het bedrag van 29,90 euro.

Klik op de foto's om ze te vergroten