Heb jij of uw vereniging iets te melden, of u heb iets gezien neem dan snel contact met ons op GSM nr 0473285643

Tongeren : Op vrijdag 25 oktober was er in DC De Piepel een Trefdag voor bestuursleden van seniorenverenigingen. Op dit ontmoetingsmoment waren 8 van de 13 verenigingen present, met in totaal 23 bestuursleden.

“De warmte van menselijk contact is bijzonder belangrijk voor ons welbevinden. Ouderen vormen op dat vlak een kwetsbare groep. Bejaarden die afhankelijk zijn van zorg, senioren met een bescheiden inkomen en de groeiende groep alleenstaanden hebben vaak te kampen met gevoelens van eenzaamheid en dreigen soms geïsoleerd te geraken”, wist schepen Jos Schouterden (Sociale zaken).

De Vlaamse Ouderenraad, de Tongerse Seniorenraad en Stad Tongeren willen een samenleving stimuleren met warme buurten, waar mensen zorg dragen voor elkaar.

Daarom kozen zij als thema voor de ouderenweek van 2019:

'Ouderen als actieve schakel voor een hechtere buurt'. Met onze eerste trefdag voor seniorenverenigingen sluiten we graag hierbij aan. Graag hebben we het met hen over de eigen sterktes van lokale verenigingen, over eenzaamheid bij ouderen en de verschillende manieren om de strijd tegen eenzaamheid aan te pakken. En tenslotte willen we ook voldoende ruimte en tijd laten voor de verenigingen zelf. Een uitstekende gelegenheid, om elkaar beter te leren kennen, ervaringen uit te wisselen en partnerschappen te smeden. Volgend jaar wordt deze trefdag herhaald", wist de schepen .