Dinsdagochtend 7 april hebben de recyclageparken weer de deuren geopend en was het aanschuiven geblazen.

Ook in Tongeren stond er om 7 uur vanmorgen al een lange rij. Eens binnen ging het redelijk vlot en de werknemers gaven richtlijnen op afstand.

“Om 07:30 uur waren er al 8 bezoekers voor mij en een lange rij achter mij, bij het buiten rijden om 09:40 uur was de file eens zo lang”, volgens een Tongerse bezoeker.

Sommige parken pakken het anders aan, daar is het enkel voor bezoeken aan het recyclagepark op afspraak.

Met dank aan Smets Freddy Voor de foto.                            Klik op de foto's om ze te vergroten


wnd Burgemeester An Christiaens

‼️VOORWAARDEN HEROPENING RECYCLAGEPARKEN‼️

"Vanaf morgen dinsdag 7 april zullen de recyclageparken opnieuw gecontroleerd opengaan, onder volgende strikte richtlijnen.

👉 Als u uw bezoek nog kunt uitstellen, doet u dat best. Maak gebruik van de huis-aan-huisophalingen. Zo geraakt u ook al heel wat afval kwijt.
👉 Hou rekening met lange wachttijden. Op www.limburg.net/recyclageparken kan u nakijken hoelang de wachtrij is. Klik hiervoor op de naam van het recyclagepark in kwestie.
👉 Er wordt per gezin 1 bezoek per 14 dagen toegestaan. U kan zich slechts met 1 identiteitskaart per gezin aanmelden.
👉 Kom alleen. Maak er geen gezinsuitstap van.
👉 Wacht in uw wagen. Het aantal gelijktijdige bezoekers is beperkt.
👉 U moet de zuil zelf bedienen, de parkwachter mag u niet helpen.
👉 Kom alleen naar het park. Enkel als u echt hulp nodig heeft om iets uit de auto te tillen en in de container te gooien, mag u een extra persoon meebrengen. De parkwachter kan u niet helpen met uitladen.
👉 Sorteer uw afval thuis goed uit zodat je snel en vlot uw afval in de correcte container kan achterlaten.
👉 Respecteer de afstandsregel en hou 1,5 meter afstand van elkaar en de parkwachters. Vermijd elk fysiek contact.
👉 Blijf hoffelijk. We vragen begrip voor de situatie.
👉 Asbest kan niet naar het park gebracht worden. De persoonlijke beschermingsmiddelen zijn nu nodig voor de zorgsector. Stel het verwijderen van asbest uit tot na de coronacrisis.
👉 Hou er rekening mee dat per bezoek het gewicht van uw voertuig samen met het afval en de inzittenden max. 5 ton mag bedragen. Het voertuig (inclusief aanhangwagen) moet in één geheel op de weegbrug passen.
👉 Er is geen verkoop van compost in bulk, hakselhout, compostbakken en -vaten.
👉 Betalen op het park gaat niet. Op het ticket leest u of uw een openstaande schuld heeft. Betaal deze thuis via overschrijving aan de hand van de info op het ticket. Vergeet dit zeker niet onmiddellijk in orde te brengen, want anders heeft u geen toegang tot het park bij een volgend bezoek."