Lily K opent pop-upgalerij in voormalige apotheek

Zondag 6 juni stelde Lily K. ( Kristel Lambrechts ) haar kunstwerken tentoon in de voormalige apotheek in de Sint-Truiderstraat Tongeren. De huidige eigenaar stelt zijn pand ter beschikking voor de Pop-up Galerij. Omdat hij het mooier vindt dan als leegstaand pand.

De kunstenares schildert met acrylverf en gebruikt vaak natuurlijke materialen zoals boomschors, gedroogde bloemblaadjes steentjes, waardoor haar schilderijen diepte en een 3D- effect krijgen en ze werkt ook graag met bladgoud.

Zo heeft ze tijdens de pandemie verschillende werken gemaakt met als thema, ‘eenzaamheid, de bubbels, het toch nog verliefd worden en de afstand die de pandemie creëerde tussen de mensen’. Ook kan men een paar werken bezichtigen met als thema, ‘de oorlog in Oekraïne’.

“Het experimenteren met allerlei materialen, het creëren van een nieuw werk, hoe het werk groeit en hoe het tot stand komt, dat geeft mij een goed gevoel. Mijn schilderijen zijn abstract en figuratief. Ze ontstaan altijd vanuit een gevoel en ik haal die ideeën voor een nieuwe werk vaak uit de huidige actualiteit. Vijf jaar geleden heb ik mijn beide ouders verloren aan kanker en het schilderen heeft mij door deze moeilijke periode geloodst. Mijn mama was mijn alles en we waren 2 handen op één buik, vandaar dat ik schilder onder de naam Lily K.”, aldus Kristel Lambrechts.

Open elke 1ste zondag vd maand