Woensdagavond 18 maart werd er een oproep gedaan via sociale media om  in het dorp, Lauw kaarsjes te branden  voor iedereen die betrokken is met dit vreselijk virus ondanks we elkaar niet mogen/kunnen zien en knuffelen, toch verbonden kunnen zijn via deze lichtjes gedurende deze moeilijke tijd.

“Hier zit je dan in deze verschrikkelijk moeilijke tijd. Het lijkt wel oorlog, maar nu zie je de vijand niet aan komen ( woorden van een oudere man hier uit het dorp ! ).

Wij zelf komen uit Nederland en wel uit de meest getroffen provincie Noord-Brabant. Dus naar onze kinderen, kleinkinderen en familie  gaan zit er voor ons voorlopig helaas niet in. Wat me zeer verdrietig maakt, maar heel begrijpelijk dat ze deze ingrijpende beslissing hebben genomen.

Helaas zijn er in de familie ook dierbaren die het virus hebben, maar gelukkig nog thuis in quarantaine. Hopelijk blijft het hier bij, ik zou er ook niet aan moeten denken gezien ikzelf ook onder de risico groep hoor. Als kind heb ik 6 weken waaronder 2 weken in quarantaine in het ziekenhuis gelegen met een dubbele longontsteking , en dat gun je echt niemand maar dan ook echt niemand !!!

Nu zag ik dat ze in Nederland spandoeken gingen ophangen bij de ziekenhuizen en op verschillende  plaatsen om de zorghelden een hart onder de riem te steken !!! Wat ze daar kunnen, dat kunnen wij hier toch ook, dus vandaar mijn spandoek ‘VOOR ALLE KANJERS DIE KLAAR STAAN VOOR EEN ANDER!...’ en kaarsjes ( die geregeld zullen branden)  aan de poort van ons huis om te laten weten en te zien dat wij een hart onder de riem steken aan alle KANJERS onder ons !!”, aldus Eli van der Zanden - Willems.

Waar een klein dorp groot in kan zijn !!!

Klik op de foto's om ze te vergroten