Op 11 november om 11:11 wordt jaarlijks het nieuwe carnavalsseizoen ingezet,  door corona kon dit jaar de opening van het Tongers carnaval niet doorgaan.

Maar de Ridders van Heco dachten hier anders over en stuurden hun top Heco paparazzi, Lisette, Roger en Nico op pad. Volledig coronaproof gingen ze langs bij carnavalisten en sympathisanten om een fotootje te nemen buiten aan huis. De carnavalisten hadden een leuke outfit aangetrokken en hun woonst versierd in de carnavalsdriekleur. Er was zelfs eentje die spontaan carnavalsliedjes speelde op zijn accordeon.

De huis Dj’s Patrick en Peter waren ook paraat en brachten een spetterend feest in huis via Facebook livestream, zo kon men toch alléén of in eigen bubbel de carnavalssfeer op snuiven.

“Het is een carnavalsseizoen geweest om nooit meer te vergeten. De stoet werd afgelast wegens het slechte weer en de andere feestelijkheden door Corona. Ik bedankt iedereen die meegewerkt heeft om er vandaag toch een beetje carnavalssfeer te brengen”, aldus voorzitter Jean Smullenberghs.

“Hopelijk kunnen we volgend seizoen er terug invliegen en leute en plezier brengen in onze mooie stad, hiermee doe ik ook een oproep om ons aan de corona maatregelen te houden zodat we volgend jaar er terug kunnen invliegen”, besluit Opperridder Philippe I

Klik op de foto's om ze te vergroten