Het Huis van het Kind Tongeren deelt 200 verrassingspakketjes uit aan kinderen, tussen 8 en 11 jaar, die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming. Het pakketje zit boordevol leuke dingen om te doen, te beleven en te ontdekken in Tongeren.

 Patrick Dewael, burgemeester

“Kwetsbare gezinnen met kinderen kampen met extra moeilijkheden in deze coronatijden. Niettemin op het vlak van vrijetijdsbeleving.  Ouders hebben vaak minder spelmateriaal, speelruimte en  budget ter beschikking om hun kinderen op een leuke en zinvolle manier bezig te houden. Met de steun van de Vlaamse Regering heeft het Huis van het Kind Tongeren geschenkpakketjes samengesteld om deze gezinnen in de kerstperiode extra te ondersteunen. ”

“Op 30 april ll. besliste de Vlaamse Regering om aan het Huis van het Kind een subsidie toe te kennen voor het aankopen en verdelen van vrijetijdsmateriaal. Een aanbod dat we uiteraard met open armen ontvangen. We hebben 200 verrassingspakketjes samengesteld voor kinderen, tussen 8 en 11 jaar, die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming. Een pakket boordevol leuke dingen om te doen, te beleven en te ontdekken in onze mooie stad,” besluit Jos Schouterden, schepen van Sociale Zaken.


Kinderen tussen 8 en 11 jaar die recht hebben op de verhoogde tegemoetkoming komen in aanmerking.  Het pakketje kan aangevraagd worden bij het Huis van het Kind op het nummer 012 49 04 00. Wees er snel bij want op = op. Na afspraak kunt u het pakketje coronaproof afhalen.