Kleur de tekening van de Sint in en maak kans op een sintpakket ter waarde van 25 euro. En neem vanaf dinsdag 24 november t.e.m. zaterdag 5 december (coronaproof) deel aan een coole sinterklaaszoektocht in de Tongerse binnenstad. Op verschillende historische plekjes kan de mijter van Sinterklaas verstopt liggen. Kleine speurneuzen kunnen de Sint helpen om zijn mijter terug te vinden.

Burgemeester, Patrick Dewael: “ Vanwege corona zijn openbare sinterklaasactiviteiten helaas afgelast. De Sint in levende lijve verwelkomen in de oudste stad van het land is dit jaar geen optie. Om kinderen toch nog wat te kunnen laten genieten van de sinterklaasperiode lanceert de stad Tongeren  in samenwerking met de Sint een kleuractie en leuke zoektocht.”

“De intrede van de Sint in onze stad kan helaas dit jaar niet doorgaan. Maar we zouden onze brave kinderen toch graag in contact laten komen met de Sint, maar dan op een andere manier. Alle kinderen in de Tongerse scholen kregen een leuke sinterklaasplaat die ze naar eigen fantasie kunnen inkleuren. Uit de ingezonden tekeningen verloten we 100 sintpakketten ter waarde van 25 euro. In elk pakket zit wat lekkers en een bon ter waarde van 20 euro die ze kunnen spenderen bij onze lokale handelaars.”, zegt schepen van Economie,  Marc Hoogmartens.

Wil jij ook graag deelnemen maar heb je geen tekening ontvangen?
De ingekleurde tekening deponeer je in de brievenbus voor het administratief centrum Praetorium, Maastrichterstraat 10 op uiterlijk woensdag 25 november. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht vóór 30 november.

 “Corona gooit inderdaad roet tussen de pepernoten… Toch proberen we via alternatieve activiteiten kinderen een leuke tijd te bezorgen. De zoektocht brengt hen  bovendien op een speelse manier in contact met  de belangrijkste erfgoedlocaties van onze stad,” besluit schepen van Toerisme, An Christiaens.

De gratis ‘Mijter’-tocht start bij Toerisme Tongeren in de Gasthuiskapel. Alvorens de kids op zoek gaan, kunnen ze hun schoentje  klaarzetten in de kapel. Wie weet stopt de Sint er iets lekkers in voor de eerlijke vinder.  Pen en extra schoentje dus zeker niet vergeten. Haal de zoektocht af bij Toerisme Tongeren of download deze via www.toerismetongeren.be/sinterklaaszoektocht .

Hieronder download kunt u tekening 

126201083 2810483922504015 7046563218311599135 N
Afbeelding – 88,7 KB 519 downloads