Dit weekend organiseerde KSA Sint-Jan Tongeren hun start-dag in het parochiecentrum Sint-Jan. Het was de eerste activiteit van het nieuwe werkjaar. Bij de start van de corona-uitbraak in maart zijn de activiteiten van het jeugdwerk gestopt. Na deze lange pauze keek iedereen erg hard uit om er terug in te vliegen en activiteiten te organiseren.

Vanuit de overheid zijn er enkele maatregelen getroffen die ze strikt opgevolgd hebben. Zo heeft de KSA hun groep in vier bubbels verdeeld, met een opdeling tussen -12 en +12 jaar leden en jongens en meisjes. Binnen deze bubbels hoeft er geen afstand gehouden te worden en kunnen spelletjes op een normale manier verlopen. De jongens en meisjes verzamelde op een aparte locatie en de -12 en +12 leden hadden een verschillende start- en eind uur. Op die manier kwamen de bubbels niet in contact met elkaar. Door deze maatregelen was het wel even aanpassen en moest de leiding afstappen van wat ze gewoon waren. Maar de leiding is vooral erg blij dat ze terug activiteiten kunnen organiseren voor de leden en de werking terug kunnen hervatten.

‘s Avonds was er take-away voorzien om de spaghettiavond die gewoonlijk na de startactiviteit volgt te compenseren. De keukenploeg is heel de dag in de weer geweest om 270 porties spaghetti of kip curry klaar te maken. De leidings- ploeg is hen dan ook erg dankbaar voor de goede hulp en het lekker eten.

Deze start-dag was een groot succes. Er waren veel leden aanwezig en ook enkele nieuwe gezichtjes vonden hun weg naar KSA Sint-Jan. De activiteiten verliepen vlot en de kinderen hadden plezier. De toon is gezet en de leiding kijkt er naar uit om wekelijks activiteiten te organiseren.

Als je meer wilt weten over deze KSA, kijk dan even op de Facebookpagina: KSA St.-Jan Tongeren.

Klik op de foto's om ze te vergroten