Kleurrijke abstracte schilderijen vind je bij Fréhal, waarbij de kleuren van de doeken spatten. Marie-José Bauwens toont meer ingetogen aquarellen en abstracten in acryl.
Roofdieren en mens worden door Nancy de Vos mooi op doek weergegeven in heldere kleuren. Meer portretten van mens en dier vind je bij de schilderijen van Dessval, waarbij op een zwarte achtergrond de karakters tot leven gewekt worden. Katten, een hond en meisjes weten je te bekoren in het werk van Dessval.
Jean-Louis Vandecauter toont ons in felle kleuren in vele lagen verf op doek krachtige werken met hier en daar een knipoog naar Tienen, zijn thuisstad.
Wie van stadsgezichten houdt en zeker van de oudste en eerste stad van België, kan zijn hartje ophalen bij de prachtige schilderijen in olieverf van Theo Cloes. De markt, Ambiorix, de Moerenpoort en nog zoveel meer zijn vereeuwigd op doek.
Mysterieuze werken met een ietswat bevreemdend gevoel zie je bij de schilderijen van Laurent Carton, die je raken tot diep in je ziel.
Antonia Vendrix stelt zowel figuratief als abstract werk tentoon in warme tinten, alsook haar iconen, die alleen al de moeite waard zijn om rustig te bekijken.
Liefde voor de natuur, meer bepaald voor bomen, zie je in de schilderijen van Katty Campine, die zowel op doek als op hout haar werken tentoonstelt.
Loes Kouwenhoven toont haar sculpturen in brons en keramiek. Van de vier heemskinderen tot een snip. Meer keramiek, in zachte pasteltinten, is er van Joëlle Hansotte, waarbij een meisje de hoofdrol krijgt.
Juwelen in zilver en goud, met hier en daar natuurparels zijn er van autodidact Hubert Dumez. Ook France Martin toont juwelen, waarbij zowel keramiek als kurk als natuurlijk materiaal een belangrijke rol krijgen, daarnaast heeft France enkele interieurartikelen meegebracht, waarbij keramiek en zijde geïntegreerd zijn.
Daarnaast zijn er nog de slakken, de kunst van het onthaasten van Roland Menten, de glaskunst van Glassart Petrico en de schilderijen van Marijke Cloes, die haar nieuwste werk, een droeve clown, twee lovebirds en een steampunk meisje toont in deze boeiende tentoonstelling.
Expo open donderdag 10-12u, zaterdag 14-17u, zondag 10-12u en koopzondag 14-17u. Deze expo loopt tot en met 22 december.

Tekst en foto's door Marijke Cloes                                                      Klik op de foto's om ze te vergroten