Roger Briers heeft dit jaar weer een mooi Kerstdorp gebouwd in de woonkamer. Samen met zijn echtgenote Sabine Simon, die instaat voor het fijne werk zijn ze al 10 jaar bezig met het bouwen van Kerstdorpen in miniatuur. Elk jaar komt er iets bij. Het is een uitgelopen hobby dat begon met een paar huisjes en boompjes.

Roger bouwt dit zoals het in werkelijkheid zou kunnen zijn, niets ontbreekt, alles is er aanwezig van kerken, kermis, brandweer, politie, winkeltjes, eetkraampjes, fontein, sneeuwberg, beekjes en noem maar op…. en dit op een groot platform .

Buiten de huisjes, de transfo’s, verlichting, figuurtjes en de platen voor het grondvlak wordt alles vervangen. Bergen en dergelijke worden elk jaar opnieuw gemaakt zodat het dorp elk jaar anders is. Ook de ideetjes van het kleindochtertje worden uitgewerkt.

Vele vrienden en familie komen langs om hun kerstdorp te bewonderen

“Mijn ultieme droom is een pop-up winkel in Tongeren krijgen en deze samen met specialisten van Lemax of Luvile inrichten, zoals er één in Orsdorp (Bij Amsterdam)wordt opgebouwd. Een Kerstdorp met een grondvlak van 8m bij 8m en een kleine berg met watervallen van een meter of 3 hoog”, aldus Roger.

 

Klik op de foto's om ze te vergroten