Kleurrijke (dans)maskers zijn deel van de Roemeense volkscultuur. In een unieke workshop tijdens de krokusvakantie knutselen kinderen zo’n masker.

In het Gallo-Romeins Museum van Tongeren loopt de tentoonstelling ‘Dacia Felix - Het roemrijke verleden van Roemenië’, i.s.m. Europalia.

De expositie is gezinsvriendelijk. Er zijn films, interactieve spellen en een belevenisvolle audioguide. In de krokusvakantie worden kinderen extra verwend. Ze kunnen deelnemen aan een bijzondere workshop: ‘Roemeense maskers maken’. Die organiseert het museum met Vatra Limburg vzw.

De maskers passen in de Roemeense traditionele cultuur om boze geesten te verjagen of het begin van een nieuw landbouwseizoen te vieren. De kinderen gaan aan de slag met wol, leer en lappen stof. Stap voor stap geven ze hun creaties een persoonlijke toets.

 burgemeester wnd en schepen van cultuur An Christiaens: ‘Deze workshop is uniek. Speciaal voor deze activiteit halen we een Roemeense expert naar Tongeren. Die begeleidt de kinderen. Ook ontdekken ze de tentoonstelling Dacia Felix, samen met een professionele gids.’

Praktisch

Zaterdag 29 februari en zondag 1 maart
Telkens van 9.30 uur tot 13 uur en van 13.30 uur tot 17 uur

Voor  kinderen tussen 7 en 13 jaar
Deelnameprijs is € 15 (materiaal, begeleiding en tentoonstellingsbezoek inbegrepen).
Vooraf inschrijven is vereist en kan bij Huberte Renaers: tel.: + 32 12 67 03 40,
huberte.renaers@stadtongeren.be