Zaterdag 8 februari organiseerde KSA Sint-Jan Tongeren voor het derde jaar op rij een Vriendjesdag. Op deze dag mogen alle leden een vriendje meenemen naar de KSA om hen eens te laten proeven van het jeugdbewegingsleven. De activiteit was een groot succes. Er waren meer dan 30 vriendjes gekomen om mee te spelen!

 Vriendjesdag is een initiatief uit de nationale koepel van KSA. KSA Nationaal zet in februari in op deze ledenwervingsactiviteit om KSA als jeugdbeweging bekender te maken bij het grote publiek en om het ledenaantal van lokale groepen te verhogen. Natuurlijk hopen wij dat er enkele leden blijven plakken en zich bij onze groep aansluiten. Voor de kinderen die besluiten toch niet bij ons te komen, hopen we dat ze genoten hebben van de hobby van hun vriendje en dat ze toch een leuke ervaring rijker zijn.

 Wekelijks zetten 23 leiders en leidsters zich in om een leuke activiteit voor te bereiden en uit te voeren met hun leden. Voor de jongens van 6-12 jaar gaat de activiteit door van 14-16 uur, de meisjes van 6-12 jaar hebben activiteit van 16-18 uur en voor de oudere leden is het van 18-20 uur. Telkens aan onze lokalen bij de kerk en de school van Sint-Jan. Eigenlijk is elke activiteit een beetje een vriendjesdag want nieuwe leden zijn altijd welkom om eens te komen proberen. Dit kan drie maal gratis en dan kunnen ze zich inschrijven. We zijn alvast benieuwd hoeveel vriendjes we komend weekend opnieuw mogen verwelkomen.

"De jeugdbewegingen van Tongeren zijn stuk voor stuk een voorbeeld.

Elke week weer zorgen ze voor speelplezier aan honderden kinderen! Met initiatieven zoals de vriendjesdag proberen ze nog meer kinderen te bereiken en dat kunnen we als bestuur alleen maar toejuichen", zegt schepen van jeugd en wnd burgemeester An Christiaens.

Met dank aan KSA Sint-Jan Tongeren                                  

Klik op de foto's om ze te vergroten