Het schepencollege van Tongeren heeft vandaag beslist dat Tongerse horeca-ondernemers hun zomerterras ook in de winter mogen laten staan. Normaal gesproken duurt het terrasseizoen tot 1 november, maar om ondernemers in coronatijd tegemoet te komen is dit dus verlengd.

 

Marc Hoogmartens, schepen van Economie

“Omdat horeca-ondernemers vanwege de 1,5 metermaatregel minder klanten kunnen ontvangen en zo omzet mislopen heeft het schepencollege zopas beslist om de terrasvergunning te verlengen. Zo wil het bestuur ervoor zorgen dat cafés en restaurants ook in tijden van corona hun zaak draaiende kunnen houden. “

 

Oorspronkelijk liepen de terrasvergunningen tot 1 november 2020. Maar die zijn nu verlengd tot 28 februari 2021. Het is weliswaar niet toegestaan om tijdelijke of vaste constructies te plaatsen. Wel kunnen de huidige terrassen coronaproof ingericht worden. De uitbreiding van de zomerterrassen die eerder werd toegestaan wordt opgeheven.

 

An Christiaens, burgemeester wnd.

Met de verlenging geeft het stadsbestuur een blijk van steun aan de horeca. We doen zoveel als we kunnen, zo kreeg de horeca eerder al een vrijstelling voor de inname van het openbaar domein en mochten de terrassen tijdens de zomermaanden fors uitbreiden. Tot 15 oktober loopt ook nog de actie ‘Koop Tongers’ waarbij de Tongenaar tegoedbonnen kan inruilen bij lokale handelaars.”