Met Allerheiligen in het vooruitzicht heeft de burgemeester van Tongeren, Patrick Dewael, beslist om vanaf morgen een mondmaskerplicht in te voeren op alle stedelijke kerkhoven en op de parkings ervan.

 Patrick Dewael, burgemeester

“De corona-epidemie raast opnieuw door België. Limburg kan weliswaar nog de beste cijfers op tafel leggen, toch hebben we de afgelopen 2 weken percentage positieve testen zien verdubbelen. Dat betekent dat we extra waakzaam moeten zijn. In de periode van Allerheiligen bezoeken mensen van verschillende generaties en gemeentes onze begraafplaatsen. Vanaf morgen tot en met 8 november is het verplicht om op onze kerkhoven een mondmasker te dragen.”

Er wordt de volgende dagen een grote drukte verwacht op de openbare begraafplaatsen. Voldoende afstand houden kan daarom op bepaalde momenten moeilijk worden.

“Op elk kerkhof en de bijhorende parkings is het verplicht om een mondmasker te dragen vanaf 29 oktober tot en met 8 november. Door de invoering van de mondmaskerplicht is er absolute duidelijkheid, zowel voor de naleving als voor de handhaving. De komende dagen worden cruciaal. Het is belangrijk dat alle bezoekers hun verantwoordelijkheid nemen. Ga niet op zoek naar uitzonderingen op de regels maar beperk uw contacten, houd afstand, draag een mondmasker waar nodig en denk aan de noodzakelijke handhygiëne” besluit burgemeester Dewael.