Woensdag 5 augustus vond de opening van de expo ‘Time is on my side’ plaats in de Sint-Ursulakapel in Tongeren, dit onder leiding van curator Maxim Renard uit Koninksem. Het is het tweede evenement van het Tongerse cultuurfestival MoMeNT, deze zomer.

Maxim Renard, masterstudent Vrije Kunsten aan School of Arts PXL-MAD, was in 2019 al curator van de succesvolle tentoonstelling 'Time Will Tell' tijdens de derde editie van MoMeNT. Dit jaar wist Maxim Renard opnieuw indrukwekkende kunstenaars te engageren voor deelname aan de twee maanden durende tentoonstelling ‘Time is on my side’. Werk van 9 Belgische kunstenaars: Caroline Coolen, Kris Martin, Daan Gielis, Guy van Bossche, Aaron-Victor Peeters, Roels Vandermeeren, Joke Hansen, Eline De Clercq & natuurlijk ook Maxim Renard worden in en rondom de 17de -eeuwse Sint-Ursulakapel tentoongesteld.

De expo loopt van 6 augustus tot en met 11 oktober, toegankelijk elke donderdag en vrijdag tussen 14u00 en 17u00 en op zaterdag en zondag tussen 10u00 en 17u00. De toegang is gratis, max. 9 personen worden tegelijkertijd toegelaten in de Sint-Ursulakapel (Begijnhof) en dit onder toezicht van een suppoost. Er wordt desinfecterende handgel voorzien op de locatie en het dragen van een mondmasker is verplicht.

Eén kunstwerk is buiten de kapel opgesteld. Een boot wordt tentoongesteld op een ijzeren constructie boven de opengelegde Jeker. De kunstenaar Aaron Victor Peeters uit Houthalen wil hiermee aantonen dat alles vergankelijk is.