Onder grote belangstelling van het gemeentebestuur en de lokale handelsorganisaties Unizo en de Middenstandsraad alsook van Tongerse ondernemers, op vrijdag 26 juni was er de opening van

Aan ‘t Werk: De eerse Tongerse Co-working space.  . Het voormalige pand van Huis Vroonen is nu een gezamelijke tuimtr waar 7 individuele ondernemingen een onderdak kunnen krijgen.

 Het is voor Tongeren een nieuw concept aldus Danny en Noella Vroonen, waarbij starters of ondernemers die op zoek zijn naar een pand, op een flexibele en goedkope manier hun plaats vinden in het hartje van de stad. De co-working space heeft naast verschillende individuele kantoren, een echte winkeltoog en een winkelruimte. Retailers en makers kunnen gebruik maken van de ruime gedeelde etalage.

Schepen van Economie Marc Hoogmartens: "Dit winkelpand heeft een hele historiek. Bedrijven evolueren, net als handelskernen. Als de vraag verandert, verandert ook het aanbod. Door het wegvallen van passage, duikt meer leegstand op. Dit project toont hoe stadskernen relevant zullen zijn in de toekomst. Dit concept zorgt voor werkplekken in de binnenstad.

De corona-crisis heeft aangeduid dat flexibiliteit het nieuwe normaal wordt. Thuiswerk heeft ook haar beperkingen. Flexplekken nabij de woning verzoenen het beste van beide werelden. Aan alle creatieve geesten waar het ondernemerschap kriebelt, maar waar ook nog enige koudwatervrees aanwezig is, zet de stap! Hier is alles aanwezig. Dus: Aan 't Werk!"

Tongeren is “de eerste stad” waar starters, of ondernemers die op zoek zijn naar een pop-up, pop-out een flex kantoor of een sateliet-werkplek de “eerste stap” kunnen zetten naar een echt pand. De laagdrempelige en flexibele methode is in een economie onder druk de ideale manier om het Tongerse handelscentrum een fikse boost te geven met nieuwe ideeën. Je kan alles terugvinden op  https://www.aantwerk.be/ 

Klik op de foto's om ze te vergroten