Vanaf zaterdag 19 december 2020 t.e.m. zondag 3 januari 2021 kunnen families (coronaproof) deelnemen aan een kerstzoektocht in de Tongerse binnenstad. Wie kan aantonen dat hij een echte kerstexpert is en de oplossing kan vinden, maakt kans op een rijkelijk gevulde Tongerenbox.

Download het plannetje en het invulformulier voor de kerstzoektocht via www.toerismetongeren.be en start je wandeling aan het Hospitaalplein. Houd je smartphone in de aanslag en ga bubbelgewijs op zoek naar de magische QR-codes die op verschillende locaties in de Tongerse binnenstad op enkele ramen pronken. Wanneer je de QR-codes scant komen tal van betoverende kerstfiguren, geanimeerd door theatergezelschap Ozzy,  tot leven. Zo vertelt een kerstelfje, een rendierverzorgster of zelfs de kerstman himself  leuke verhalen en weetjes over Kerstmis. In elk verhaal zit een letter verborgen. Heb je alle antwoorden gevonden? Dan kom je tot een codewoord. Wie het codewoord voor 5 januari 2021 inzendt naar info@toerismetongeren.be , maakt kans op een supertoffe Tongerenbox.  

Burgemeester, Patrick Dewael: “Ondanks dat Corona toch wel  voor een ‘ander’ en bijzonder eindejaar  zorgt, willen we jong en oud stimuleren om tijdens de kerstperiode – weliswaar in zijn of haar eigen bubbel – naar buiten te trekken  en van onze sfeervolle stad te genieten. Dankzij de bijkomende winterbebloeming en sfeervolle kerstversiering krijgt de gezelligheid in Tongeren een extra laagje warmte. Bovendien houden we het veilig: we kozen bewust voor een goede spreiding van de locaties. We rekenen uiteraard ook op de naleving van de zes gouden regels door de bezoekers.”

Wanneer?
Van 19 december 2020 tot en met 3 januari 2021
Waar?
Centrum Tongeren
Start?
Hospitaalplein
Voor wie?
Bubbels met kinderen vanaf 10 jaar
Afstand?
2,3 km