Een week geleden besloten Bremans Valerie , Plugers Inge, Baldewijns Anouk en Nelissen Peter dat er iets gedaan moest worden aan de tekorten van laptops voor de Tongerse  minderbedeelde kinderen.

Ieder kind moet de mogelijkheid krijgen om te kunnen studeren en zeker in deze onwezenlijke tijd.

Vermits deze groep mensen zich al van bij de start van het Corona virus inzetten voor allerhande goede doelen moest en zou dit ook tot een goed einde gebracht worden.

Ze wilden de nodige 91 laptops verzamelen of aankopen in één week tijd, een gigantische opdracht. Vol enthousiasme begonnen ze aan een videoboodschap op facebook. Wat eerst een utopie leek is één week verder werkelijkheid geworden.

Vermits er in de middelbare scholen eveneens problemen zijn, hebben ze besloten om dit project verder te zetten en om opnieuw binnen één week de nodige laptops te kunnen verzamelen. Uiteraard zonder de grote hulp en steun  van de Tongerse service clubs, handelaren en sympathisanten was dit nooit mogelijk geweest.

Maandag 11 mei werden de laptops al verdeeld in de lagere scholen.

Atheneeke: 20 laptops, Klimopschool : 8 laptops , De Zonnestraal: 4 laptops van ons en 14 van Huis van het Kind, Picpussen: 10 laptops, Mijlpaal: 4 laptops

Merlijn: 7 laptops, Campus Sint-Jan: 7 laptops, Jeugdland Tongeren en Lauw: 6 laptops  en Sint-Lutgart: 5 laptops

Eind deze week zijn de secundaire scholen aan de beurt,

Viio Tongeren: 10 laptops, Sibbo: 7 laptops , Pibbo: 10 laptops

GO! Atheneum Tungrorum: 11 laptops

Omwille van de privacywetgeving mogen zij niet rechtstreeks aan de kinderen schenken. Zo hebben ze met élke school afspraken gemaakt :

* géén waarborg want voor kansarme gezinnen is €50 al een hele hap uit het budget.

*De kinderen mogen de laptops tot 31/8 gebruiken om zo in de vakantie nog bij te werken.

* élke laptop is voorzien van sticker : “Eigendom van Tongeren4kids en in bruikleen” zo kunnen deze niet in beslag genomen worden igv ...

“Als feitelijke vzw kunnen we geven maar ook bepaalde voorwaarden eisen. Het is een samenwerking waar álle partijen maar 1 doel voor ogen moeten houden, ‘het welzijn van het kind en ervoor te zorgen dat de kinderen dat krijgen waar ze recht op hebben, een correct onderwijs!”, aldus het Team Tongeren4kids.

Klik op de foto's om ze te vergroten