Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen homofobie en transfobie prijkt de regenboogvlag aan het  Stadhuis in Tongeren.

Jaarlijks op 17 mei is een dag waarop internationaal aandacht gevraagd wordt voor het verschijnsel homohaat en de sociale onwenselijkheid daarvan.

Dit jaar moest een speciale editie worden, ook in Tongeren. Het is immers amper 30 jaar geleden dat homoseksualiteit niet meer als een ziekte gezien wordt.

Voor OUDt, de holebi- en transgendervereniging van Tongeren, is het belangrijk om zulke dagen extra in de verf te zetten. Men merkt dat er nog nood is aan persoonlijke gesprekken, aan de steun om te kunnen zijn die jongeren en niet meer zo jonge mensen willen zijn. Ook blijft het voor OUDt belangrijk om de Tongenaren over holebi, transgender, genderdiversiteit,…te blijven informeren, want meer weten zorgt voor een beter begrip.

Het bestuur van OUDt blijft samenwerken met het stadsbestuur en meerbepaald met Schepen van Welzijn, Jos Schouterden, om de belangen van Holebi’s en transgenders te verdedigen.

Ze blijven dromen van een permanent regenboogmonument in onze Eerste Stad. Dit als blijk van de diversiteit die ze toch willen omarmen. OUDt hoopt dit jaar nog hun maandelijkse LGBT en praatcafé verder te kunnen zetten alsook de geplande lezing over homoseksualiteit doorheen eeuwen aan te kunnen kondigen.

Ondertussen blijven ze actief via sociale media en blijven ze personen met vragen en/of twijfels horen, luisteren en een hart onder de riem steken.

“Uiteraard is ook in Tongeren iedereen gelijk en zal iedereen gelijke kansen en gelijke behandeling krijgen. We vinden het dan ook belangrijk om mee te doen aan deze actie door de regenboogvlag uit te hangen, als symbool van verdraagzaamheid, ook in de eerste stad”, zegt wnd burgemeester An Christiaens.

 

“IDAHOT is niet enkel op 17 mei, het is iedere dag van het jaar! Het laat ons zien dat we niet mogen opgeven want Je bent niet alleen!”, aldus Joachim Peeters

Klik op de foto's om ze te vergroten