Terwijl de medische sector de mondmaskers niet snel genoeg aangedragen krijgt in het licht van de Corona Crisis zijn er ook andere plaatsen waar kwetsbare bevolkingsgroepen en verzorgend personeel bescherming kunnen gebruiken.

Een oproep op Social Media van een personeelslid van Woonzorgcentrum Kristallijn in Spouwen naar mondmaskers voor het verplegend personeel triggerde BrainRangers, een Tongers IT consultancy bedrijf, om actie te ondernemen en beroep te doen op Makersagainstcorona:  Een samenwerkend initiatief van bedrijven, fablabs en beschutte werkplaatsen onder leiding van het Wilrijkse eventbureau E-demonstrations.

Sinds de start van de Coronacrisis produceert #makersagainstcorona plexi spatschermen voor medisch personeel. Die "spatkappen" zijn makkelijk te produceren en te onderhouden en vormen een goedkoop extra hulpmiddel voor zorgers die ten tijde van de crisis aan de frontlijn staan.

In tegenstelling tot de woekerprijzen van sommige producten maakt #makersagainstcorona de schermen gratis en vallen ze volledig terug op giften en donaties. Ook zijn ze dringend op zoek naar andere bedrijven die hun willen helpen om nog meer spatschermen te produceren.

"Als IT bedrijf zetten we mensen meestal op een andere manier "achter de schermen" geeft BrainRangers mee, maar dit was zeker even leuk om te doen. Wij mochten de eer hebben om vraag en aanbod aan elkaar te verbinden, maar de helden zijn hier #makersagainstcorona . Zij doen dit allemaal kosteloos voor de mensen van de zorg. Daarom roepen we ook andere bedrijven op om te kijken hoe ze dit geweldige initiatief kunnen ondersteunen met sponsoring, materiaal R&D en productie.

Factcheck

  • Makersagainstcorona is een samenwerking van meerder bedrijven onder leiding van E-demonstrations die gratis spatschermen produceren voor de zorg. Ze draaien volledig op giften en sponsoring
  • Makersagainstcorona heeft nood aan andere bedrijven die hun kunnen  helpen de maskers te produceren (ze kunnen ook wat persaandacht gebruiken om zo meer zorgcentra en ziekenhuizen te bereiken)
  • BrainRangers stond in voor het koppelen van de nood en de oplossing en sponsort de donatie voor de schermen.

Klik op de foto's om ze te vergroten