De seniorenraad zet jaarlijks haar schouders onder tal van acties in sa­menwerking met het lokaal bestuur en het dienstencentrum De Piepel. Op maandag 22 juni stelden zij deze gloednieuwe gids ‘Wegwijzer voor alleenstaande senioren’ voor in het dienstencentrum De Piepel in Tongeren.

“Senioren zijn een heel belangrijke groep in onze samenleving en zijn dan ook een essentiele schakel in ons lokaal sociaal beleid. De wegwijzer helpt senioren in hun zoektocht naar informatie en activiteiten, ook daarin ondersteunt het stadsbestuur graag de seniorenraad”, aldus An Christiaens wnd burgemeester.

“Deze gids geeft je heel wat praktische informatie over de lokale dienstverlening. Heb je vragen over je financiën, wonen, mobiliteit, gezondheid en zorgverlening, sociale contacten of zinvolle vrijetijdsbe­steding?  Het is een handig hulpmiddel om de eerste contacten te leggen in hun vertrouwde omgeving. Het zou ook mooi zijn mochten apothekers, dokters en thuiszorg dit in hun bezit hebben om aan de senioren te overhandigen”,  aldus Jos Schouterden schepen Sociale Zaken.

Klik op de foto's om ze te vergroten

Voor slechtzienden of personen die het moeilijker hebben om te lezen klik hieronder.
Dan kun je de geschreven tekst beluisteren