Voor slechtzienden of personen die het moeilijker hebben om te lezen klik hieronder.
Dan kun je de geschreven tekst beluisteren

Zaterdag 13 juni was het de allereerste instaptraining voor alle kindjes tussen 3j en 7j. Zoals beloofd zal het jeugdvoetbal VC Jekervallei Sluizen volledig gratis zijn, inclusief een volledig kledingpakket en zoveel meer.

De club  had voor iedereen een trainingsshirt, drinkbus, fruit, zakje snoep en het kinderdrankje bij uitstek KIDIBUL voorzien.

Alles gebeurde omwille van Corona met de nodige veiligheidsregels. De ouders kregen gratis een mondmasker en handjes werden ontsmet.

Deze 1ste instaptraining was een enorm succes. Er waren 32 kindjes aangemeld, zelfs enkele meisjes. De jeugdtrainers zijn Kevin Thys, Morten Smeets en David Addis.

“Wij vinden als voetbalclub dat ieder kind verdiend om te kunnen sporten, ongeacht rang, nationaliteit of standing. Ik heb geen glazen bol maar de bedoeling is dat we volgend jaar een Level hoger gaan. Ik hoop dat meerdere ploegen in België dit initiatief volgen. Uiteraard is dit enkel mogelijk door mensen met een hart voor kinderen, geloof me er zijn nog veel ondernemers die zulke initiatieven steunen. Als primeur kan ik aankondigen dat er een Kidibuldag in het kleine Sluizen zal plaats vinden en dat de kinderen dit seizoen ook gratis voetbalschoenen zullen krijgen buiten het gebruikelijk pakket”, aldus voorzitter Peter Nelissen.

Twee Tongerse gemeenteraadsleden staan maandelijks 50 euro van hun zitpenningen af om allerlei initiatieven ten voordele van ‘Tongerse kinderen’ te steunen, met name Indra Servaes en Carly Vanschoonwinkel (sp.a).

 

Dit mooie initiatief werd mogelijk gemaakt dankzij ’ Partners met een groot hart voor kinderen’. In het bijzonder Maes Containers ( Tessenderlo) Corpellets ( Beringen) containerhandel Winters ( Overpelt) Masitta (echt nl) en Kidibull, dus medeclubs think out of the box .

Deze dag werd lokaal gesponsord door Groenten & Fruit Dewilde- Barėe, Brouwerij Bremans, Masita,  Centerfruit, Kidibul, Maes Containers en Corpellets

Foto's © Nico Francois

Klik op de foto's om ze te vergroten